29/9/10

Μια απ' τα ίδια ή κάτι διαφορετικό...;

Επιστροφή στο blogging μετα από αρκετό καιρό...επιτέλους...Υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης έμπνευσης.Όχι ότι την έχουμε τώρα ολοκληρωμένη αλλά θα προσπαθήσουμε να μας βγει γράφοντας αυτές τις γραμμές.
Ας πάμε στο θέμα που σκεφτήκαμε(έστω και μισό,μπερδεμένο κλπ κλπ)...Φθινόπωρο 2010 λοιπόν και η νέα χρονιά όσον αφορά τα "επαγγελματικά" ξεκινά.Ύστερα από ένα όμορφο όσο και ζεστό καλοκαίρι ήρθε η εποχή των βροχών,των πρώτων κρύων και ...των πεσμένων φύλλων(εξού και η νέα εμφάνιση του ιστολογίου μας).Το καλοκαίρι όσο και να θέλει να κρατηθεί,είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αντέξει πολύ ακόμα.

Επιστροφή λοιπόν στις δουλειές,"κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" που έλεγαν και οι παλιότεροι για τα παιδιά που γυρνούσαν στα σχολεία τους.Και το ζήτημα που τίθεται είναι το εξής:Θα είναι η νέα χρονιά μια απ τα ίδια ή θα ζήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό;;;
Αφορμή για αυτό ερώτημα είναι η είσοδος μας στο 3ο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο(με τα χίλια μύρια κακά του,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..).
Για να είναι διαφορετικά τα πράγματα πρέπει να κάνουμε κάτι ουσιαστικό και εποικοδομητικό ώστε να μην μείνουμε απλά στα μαθήματα της σχολής.
Πρέπει να προκαλέσουμε καταστάσεις,να θέσουμε μηχανισμούς σε κίνηση για να μην σκουριάσουμε και φέτος.Έχοντας δρομολογήσει διάφορες δραστηριότητες οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας έχει δημιουργηθεί μια αισιοδοξία και αυτό είναι καλό.
Δεν επαναπαυόμαστε όμως γιατί δεν θέλει και πολύ για να επιστρέψουμε σε παλιές συνήθειες..
Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και η θέληση του καθενός ξεχωριστά για να αποφύγει λάθη του παρελθόντος.Όσο πιο δυνατή είναι τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.
Αν βάλεις κάποιους στόχους και θες πραγματικά να τους πετύχεις τότε τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία σου,παρά μόνο να σου θέσει προσωρινά εμπόδια.
Βάζοντας λοιπόν τους στόχους μας,προσπαθούμε να δούμε πόσο εφικτοί είναι...απ την άλλη μεριά όμως είναι στο δικό μας χέρι να τους πετύχουμε.Δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και με την απαραίτητη συγκέντρωση έρχεσαι πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σου.Απαραίτητη είναι και η συνδρομή που θα μας παρέχουν τα άτομα που εμπιστευόμαστε και θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσουν με τον τρόπο τους ο καθένας.
Με αυτό το μικρό κείμενο εγκαινιάζουμε την νέα σεζόν και ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους.


Υ.Γ. Μην το βάζετε κάτω ποτέ,η δύναμη κρύβεται μέσα μας και μόνο εμείς ορίζουμε την μοίρα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου