16/12/10

Τόσο απλά...

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά...Δεν ξέρω πολλούς που να τους αρέσει να βλέπουν ανθρώπους να δέχονται επίθεση και να τραυματίζονται άσχημα.Είναι απάνθρωπο και καταδικαστέο.Ειδικά όταν το θύμα είναι περιτρυγιρισμένο από πολλά άτομα.
Πάμε στην ουσία...
Για ποιο λόγο κύριε Χατζηδάκη βγήκατε από την βουλή την ώρα της πορείας;
Μήπως θέλατε να φανεί ότι είστε δίπλα στον κόσμο που πεινάει;
Μήπως επιχειρούσατε μια ακόμα λαϊκίστικη κίνηση όπως το συνηθίζουν οι Έλληνες πολιτικοί;
Ίσως...
Προφανώς δεν περιμένατε τέτοια αντίδραση από τους πολίτες...και τονίζω το "πολίτες" γιατί απ' όσα είδα στις φωτογραφίες δεν ήταν αντιεξουσιαστές που σας επιτέθηκαν(όπως σίγουρα θα μεταδώσουν τα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους) αλλά απλός κόσμος.

Προφανώς δεν περιμένατε ότι θα σας γιουχάρουν και θα σας λιντσάρουν...
Προφανώς δεν περιμένατε ότι ο κόσμος θα ξυπνούσε τόσο απότομα...
Άρα που πηγαίνατε ξυπόλητος στα αγγούρια;
Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και το είχαμε δει και πριν από την ψήφιση των μέτρων,όταν σε αρκετές περιπτώσεις αντίκριζε πολιτικούς και τους έφτυνε,τους έβριζε κλπ.
Η έξαρση της βίας είναι αναπόφευκτη όταν μια κοινωνία φτάνει στα όρια της και ένας λαός δεν έχει άλλο τρόπο αντίδρασης.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μιλάμε για την βία του κράτους,το οποίο έχει στα χέρια του τις εξουσίες,τη βία που δεν έχει απαραίτητα την μορφή που ξέρουμε αλλά την μορφή του μνημονίου,των ετσιθελικών νομοσχεδίων και της πλήρης απαξίωσης των υποτιθέμενων θεσμών.Δεν είναι βία και μάλιστα ωμή όταν ο λαός(που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην καταστάση) καλείται να πληρώσει τα σπασμένα;;;Δεν είναι βία όταν δεν τιμωρείται κανένας πολιτικός και αντί να φτωχαίνουν αυτοί,φτωχαίνουν οι πολίτες;;
Η βία του λαού αυτή την μορφή θα πάρει...την κανονική της...

Στην εποχή της νομιμοποιημένης χούντας...

Η χούντα των συνταγματαρχών ήταν ότι πιο στημένο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.Οι καλοί μας φίλοι οι αμερικανοί δεν ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα,που κάθε τρεις και λίγο είχαμε εκλογές,και προώθησαν την δικτατορία.Τόσο απλά.
Ελα όμως που μετά από καιρό ο λαός βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει ενώ την ίδια στιγμή πολλοί από τους χουντικούς ήταν σάποιοι...Παράλληλα τα "γεράκια" έστησαν και το Κυπριακό και η χούντα έπεσε.Τόσο απλά.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο ή πολύ γνωστά.Το ίδρυμα Ροκφέλερ έδωσε στον Α.Παπανδρέου 100 εκατομμύρια για να στήσει το ΠΑΣΟΚ...την συνέχεια την γνωρίζετε όλοι..
Εν έτει 2010 η χούντα που μας κυβερνάει είναι απόλυτα νομιμοποιημένη με την ψήφο που της έδωσε ο λαός.
Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία(η οποία ήταν και αυτή σάπια πίσω από την χρυσή βιτρίνα)έχει καταλυθεί κάθε θεσμός.Οι κοστουμάτοι του ΔΝΤ δίνουν εντολές και η κυβέρνηση τις εκτελεί πιστά.Χωρίς καμία αντίδραση...ούτε καν για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ...Νομοσχέδια συγγράφονται εν μια νυκτί και ψηφίζονται την επόμενη μέρα και όποιος τολμήσει να καταψηφίσει διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα.Τόσο απλά και δημοκρατικά.
Και όταν γίνονται πορείες στήνονται από το κράτος απίθανε προβοκάτσιες που όμοιες της δεν έχουμε ξαναδεί.Τα ΜΑΤ,σαν να πρόκειται για σύστημα στο ποδόσφαιρο,προσπαθούν να διασπάσουν τις πορείες και να τις κόψουν σε μικρά μέρη.Επιπλέον ντύνονται κουκουλοφόροι και αντιεξουσιαστές προκαλώντας επεισόδια για να σταματήσουν την ορμή των διαδηλώσεων.Τόσο απλά και προβοκατόρικα.
Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε φωτογραφίες με τις μεταμφιέσεις αστυνομικών.Κυκλοφορούν στο ίντερνετ που ευτυχώς δεν έχει περιοριστεί και φιμωθεί ακόμα...αν και πολλοί θα το ήθελαν...
Τουλάχιστον στην διαβόητη επταετία η δικτατορία το δήλωνε.Σήμερα κρύβονται όλοι πίσω από τον μανδύα της δημοκρατίας και νομοθετούν με το έτσι θέλω χωρίς να ρωτάνε τον κόσμο,τον οποίο αφορούν και καταδυναστεύουν τα μέτρα που λαμβάνονται.
Επίσης έχουν διαγράψει εντελώς τον χαρακτηρισμό της σοσιαλιστικής παράταξης συμπεριφερόμενοι χειρότερα από τους δεξιούς και παίρνουν μέτρα με σαφή νεοφιλελεύθερο προσανοτολισμό,ευνοώντας τις επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.Τόσο απλά και σοσιαλιστικά.
Η βία λοιπόν είναι το απότελεσμα.Ο κόσμος θα ξεσπάει όλο και εντονότερα από δω και στο εξής.Ο ξυλοδαρμός Χατζηδάκη ήταν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.Μήπως και φοβηθούν λίγο την συσσωρευμένη οργή των πολιτών.
Εχουν και άλλοι πολιτικοί σειρά αν τολμήσουν να εμφανιστούν με αυτό τον τρόπο.
Οτιδήποτε και αν δείτε από δω και πέρα μην σας προκαλέσει καμια εντύπωση.
Και απ' την μεριά του κράτους και από την μερια του λαού.
Το σύστημα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί όρθιο και να μην καταρρεύσει και στην προσπάθεια αυτή είναι ικανό για όλα.Τόσο απλά και συστηματικά.

Υ.Γ.1 Χατζηδάκη πες την αλήθεια...ψαχνόσουν για να τις φας...
Υ.Γ.2 Έχουμε σοβαρό έλλειμμα ηγετικών μορφών στο πολιτικό σκηνικό που να μπορούν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στους κυριλάτους ξένους.
Υ.Γ.3 Η Πετρούλα είναι σημείο των καιρών....Τόσο απλά....

2 σχόλια: