22/5/10

8a mpeiS met@?

Το λέγαμε πριν καιρό για το msn,τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε περάσει στην εποχή του facebook.Σαν να θέλουμε να κανονίσουμε ένα ποτό μετα την έξοδό μας για καφέ...μόνο που το ραντεβού που δίνουμε λαμβάνει χώρα στις οθόνες του υπολογιστή μας.Ο καθένας από το σπίτι του μπαίνει στο "μπαρ" και ο χαμός αρχίζει.
Και αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης(ή κάπως έτσι...)μας παρέχει πολλές δυνατότητες...από το να αρμέξουμε τις αγελάδες στην φάρμα μας μέχρι το να γίνουμε αρχηγοί της μαφίας στην Κούβα...από το να ανεβάσουμε φωτογραφίες που τραβήξαμε πριν από 1-2 ώρες μέχρι το να δημοσιεύσουμε στο προφίλ ενός φίλου μας ένα τραγούδι που έψαχνε και εμείς το βρήκαμε από το youtube.Το φατσοβιβλίο έχει γίνει "προέκταση" της ζωής μας και δεν λέμε να το καταλάβουμε...και το λέω εγώ που ξοδεύω αρκετό χρόνο σε αυτό...

Και τι δεν παρατηρείται στο συγκεκριμένο μέσο.Προτάσεις για σχέσεις,ονλάιν χωρισμοί,δήθεν σπόντες με τραγούδια σε αυτούς που θέλουμε να τσιγκλήσουμε και φυσικά τα αισχρά σχόλια λιγούρηδων και γλοιώδων τύπων σε φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει "ηθικά" κορίτσια.
Είναι αναδιαμφισβήτητο γεγονός ότι έχουμε αντικαταστήσει μέρος της κοινωνικής μας ζωής με το facebook.Και περνάμε ατέλειωτες ώρες σε αυτό.Δεν λέω ότι δεν έχει και τα καλά του.Εννοείται αυτό...Μπορεί να βρει κανείς παλιούς φίλους και συμμαθητές του απ'το δημοτικό,από τα αγγλικά κ.λ.π.Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να συνομιλήσεις για τα ενδιαφέροντα σου με ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσω των γκρουπ και των σελίδων που υπάρχουν.
Όμως οι περισσότεροι έχουμε ξεπεράσει αυτό το επίδεδο μπαίνωντας στο fb για ψίλου πήδημα ενώ αρκετοί έχουν οδηγηθεί σε εθισμό.Πρέπει να μειώσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε και να αφιερωθούμε σε άλλες δραστηριότητες.Πρέπει να βγούμε έξω από τα σπίτια μας,να μιλήσουμε,να διασκεδάσουμε,να ερωτευτούμε...
Δεν γίνεται να περιμένουμε πότε θα δημοσιευτεί κάτι που θα μας αφορά,πότε θα σχολιάσει ή θα ανεβάσει ένα τραγούδι κάποιος/α που μας ενδιαφέρει.
Δεν λέω να το παραμερίσουμε εντελώς αλλά η ζωή είναι εκεί έξω!!Δεν βρίσκεται στην οθόνη και στα ακουστικά μας(που τα φοράμε για να μην ενοχλήσουμε τους δικούς μας που κοιμούνται ενώ εμείς ακούμε μουσική στις 3 το πρωί...)
Το οφείλουμε πρώτα πρώτα στους εαυτούς μας καθώς χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός του πως ξοδεύουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.Ας ελαττώσουμε την χρήση του υπολογιστή...το ρημάδι το ποντίκι αν είχε γλώσσα θα φώναζε...
Η κοινωνική μας ζωή χρειάζεται να βρει την κανονική της μορφή,Δεν υφίσταται πραγματική φιλία,πραγματικές σχέσεις,πραγματικός έρωτας μέσω των προσωπείων που δημιουργούμε στο διαδίκτυο.Έχουμε βολευτεί με την προστασία που μας παρέχει η οθόνη αφού κανείς δεν μπορεί να μας γνωρίσει ουσιαστικά.Τι πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια σχέση(όχι απαραίτητα ερωτική) με κάποιον μέσω του υπολογιστή.Η αληθινή μαγκιά θα ήταν να βγεις έξω και να κάνεις το "παιχνίδι"¨σου.
Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη,η ζωή είναι γεμάτη από αυτά...ίσα ίσα που μαθαίνουμε από αυτά και την επόμενη φορά είμαστε καλύτεροι.Τουλάχιστον ας κάνουμε τα λάθη in the real world και όχι στο msn και το facebook.Τι και αν έχουμε 500-1000 "φίλους",αν δεν μπορούμε να έχουμε μια αληθινή κοινωνική ζωή;Να βράσω τους χιλιάδες φίλους αν δεν βγω έξω να συζητήσω,να διασκεδάσω,να ζήσω βρε αδερφέ...

Υ.Γ. Πολλοί έχουν ξεχάσει να γράφουν λόγω της συνεχούς χρήσης των greeklish και τα μαργαριτάρια πέφτουν ασταμάτητα...Γράψτε και λίγα ελληνικά,δεν κάνει κακό.EleoS pIa 8a 3exAsoume thn rhmADa thn glWsSa...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου