6/7/15

Πόσο Δημοκράτες Είμαστε Τελικά;

            Γεια σας.

           Παρακολουθώ από χτες τις αντιδράσεις του κόσμου (ειδικά όσων ψήφισαν ΟΧΙ) οι οποίες υποστήριζαν ότι ''νίκησε η δημοκρατία'', επομένως αυτό σημαίνει πως πριν ψηφίσουν σκέφτηκαν ότι αυτό που ζούσαμε και ζούμε από το 2010 κυρίως είναι χούντα. Η απορία μου παρόλα αυτά παραμένει άλυτη και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
            Πολλοί από μας όταν λένε ότι θέλουν δημοκρατία, σε ποιο τομέα τη θέλουν ακριβώς; Θέλουν μόνο δημοκρατικό πολίτευμα, ή και μια δημοκρατική κοινωνία; Γιατί η συμπεριφορά ορισμένων και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται μόνο δημοκρατικοί δεν είναι! Αυτό συνέβαινε πάντα, αλλά τις τελευταίες μέρες πιστεύω πως έχει διογκωθεί. Είναι σαν να βγάζουν όσα απωθημένα έχουν κρατήσει από την εποχή του πρώτου μνημονίου (κάτι που ισχύει σε όλη τη χώρα, γιατί η οποιαδήποτε μορφή κρίσης δεν επιτίθεται επιλεκτικά). Συμφωνώ και στο ότι ένα μεγάλο μέρος πολιτών που δεν ψήφιζε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πληρώσει τα σπασμένα τόσα χρόνια με φόρους και χαράτσια, και στο ότι τα ΜΜΕ έχουν δικαιολογήσει και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό ''τέταρτη εξουσία'' και στο ότι οι δανειστές μας το τελευταίο που θέλουν είναι να βοηθήσουν. Αλλά καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν όσα βλέπουν κάποιοι άλλοι, που θεωρούν ότι ''αν είναι να βγούμε από την κρίση, ας κάνουμε όσες θυσίες χρειαστούν''. Αυτοί οι άνθρωποι είτε έχουν λύσει εφάπαξ το βιοποριστικό τους πρόβλημα, είτε κοιτάνε μόνο το σπίτι τους, είτε περνάνε τις ώρες τους μπροστά από μια τηλεόραση.
                           Έχουν όμως το δικαίωμα να μιλήσουν. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.
           Λέμε τον Σαμαρά φασίστα (που όντως είναι, το ξανατονίζω), αλλά όταν ακούμε κάποιον φίλο/γνωστό/μέλος της οικογένειας να τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ το ίδιο φασιστικά φερόμαστε (''Σκάσε ρε πούστη που τολμάς να ψηφίσεις και ΝΑΙ, παλιοπροδότη!'') Όπως είπα και πριν, δεν πιστεύω ότι τα 2,2 εκατομμύρια που είπαν ΝΑΙ είναι απαραίτητα και προδότες, άσχετα αν εξέλεξαν προδότες. Εξάλλου ποιος λέει ότι ο φασισμός πάει χέρι-χέρι μόνο με δεξιά κόμματα; Μια αντίθετη άποψη από τη δική μας ή μια αρνητική κριτική είναι στενάχωρη, το δέχομαι, αλλά πρέπει να ακούγεται! Πώς θα αντικρούσεις τη γνώμη του άλλου αν δεν την ακούσεις πρώτα; Άφησέ τον να εκφέρει άποψη κι ας λέει μαλακίες!
           Ας πάρουμε κι ένα άλλο παράδειγμα: την ΕΡΤ. Οι περισσότεροι που περίμεναν πώς και πώς να ξανανοίξει είχαν την εντύπωση ότι θα ακολουθούσε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και στα διαγγέλματα του Καραμανλή και του Κουτσούμπα και τις δηλώσεις του Σημίτη έμπαιναν στη σελίδα της και έγραφαν ''ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΡΕ ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!'' . Μέγα λάθος! Είναι το μόνο κανάλι που έδωσε  λόγο και στις δύο πλευρές εξίσου και μπράβο της γιατί μέχρι τώρα προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
          Αν δεν δώσουμε βήμα από τα προσφιλή μας πρόσωπα μέχρι την ΕΡΤ κι από τον Ρουβά μέχρι τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, τότε το ΟΧΙ δεν μας αντιπροσωπεύει σαν λαό. Να καταδικάζουμε μεν τον φασισμό ''από όπου κι αν προέρχεται'', αλλά να το τηρούμε κιόλας, ακόμα κι αν προέρχεται από εμάς τους ίδιους.

Αυτά.
Καλό μας καλοκαίρι (μέχρι νεωτέρας).
           
            

1 σχόλιο:

 1. Здравейте!
  Имате нужда от финансиране за вашия дом, за вашия бизнес, за покупка на кола, за закупуване на мотоциклет, за да създадете ваша собствена бизнес, за вашите лични нужди повече съмнение. Кредит се връща в срок от 12 до 300 месеца в зависимост от размера на кредита (3000 евро до 10.000.000 евро) и срок на погасяване. номинална лихва от 2% до 5 % в зависимост от размера на вашия заем. Моля, задайте вашите искания за кредит точната сума, която искате и датата на падежа по ваш избор. За всяка заявка, моля, пишете ми директно на адрес
  E-mail по-долу: mutuelcreditplus@gmail.com
  E-mail по-долу: mutuelcreditplus@gmail.com
  Благодаря ви

  ΑπάντησηΔιαγραφή