8/1/15

The Drugs Don't Work

            Κατ'αρχήν, καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία. Ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε και χωρίς παρεμβολές.

           Φεύγουμε από το κλίμα των προηγούμενων ημερών και με αφορμή τον τίτλο του ποστ (παρμένο από τα πιο γνωστά τραγούδια των Verve), μεταφερόμαστε στα καθέκαστα των τελευταίων ωρών.

       Μπορεί για πολλούς το 2015 να μπήκε κάπως απότομα με την γνωστοποίηση της επίθεσης εναντίον του Charlie Hebdo. Μία οι γιορτές, μία οι δυο απανωτές αργίες μετά την Πρωτοχρονιά....Σίγουρα όμως για 12 οικογένειες θα είναι από τις χειρότερες χρονιές που έχουν ζήσει. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να μαθαίνεις ξαφνικά ότι κάποιος αγαπημένος σου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μόνο και μόνο γιατί τολμούσε να λέει την αλήθεια! Κι ειδικά από τρία ψυχικά διαταραγμένα άτομα.

     Όπως έχω πει και σε μια ανάρτησή μου στο Instagram, τα ναρκωτικά που διαμορφώνουν συνειδήσεις είναι χειρότερα από τα χημικά ναρκωτικά. Ο φανατισμός ανήκει στην πρώτη κατηγορία: είναι ένα ναρκωτικό που βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε ανθρώπους με χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι οποίοι ψάχνουν μανιωδώς μία ιδέα ανώτερη από αυτούς για πιστέψουν σε εκείνη ολοκληρωτικά. Αν δεν έχεις αυτοπειθαρχία να μετριάσεις αυτό τον εθισμό την έβαψες...και εσύ και ο περίγυρός σου. 
        Άπαξ και μπει για τα καλά στον τρόπο ζωής και σκέψης ενός ανθρώπου, μπορεί να προκαλέσει καταστροφή και δυστυχία. Όταν υποστηρίζεις κάτι/κάποιον με όλες σου τις δυνάμεις, δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά και πιο υποκειμενικά. Όταν ακούς μια αρνητική γνώμη γι'αυτό νιώθεις ότι απειλείσαι και για να προστατευθείς, βρίζεις τον άλλον και μιλάς απότομα. Στη χειρότερη παίρνεις ένα όπλο και το χέρι σου πάει από μόνο του. Κάπως έτσι συνέβη και με την επίθεση στο Παρίσι. Οι τρεις άρρωστοι άνθρωποι που σκότωσαν 12 άτομα και τραυμάτισαν άλλα τόσα, είχαν το θράσος να κάνουν ένα περιοδικό να το βουλώσει επειδή κατά τη γνώμη τους, προσέβαλαν τον φανταστικό τους φίλο!  
        Επίσης μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι για να δέχεται ένας δημοσιογράφος απειλές για τη ζωή του, σημαίνει ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά του. (Το Charlie Hebdo, δεν είναι κάποιο τυχαίο περιοδικό. Από το 1969 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έχει συνεχή παρουσία στο γαλλικό τύπο, δεν δίσταζε ποτέ να σατιρίσει τα κακώς κείμενα και δεν ασχολήθηκε μόνο με τις θρησκείες.) Κι επειδή ορισμένα ανθρωπάκια έχουν δυσκολία στο να κατανοήσουν την έννοια της σάτιρας, αποφάσισαν να καθαρίσουν αυτούς τους Ευρωπαίους που τόλμησαν να τα βάλουνε με το Μωάμεθ. Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται..Προσπάθησαν λοιπόν να φιμώσουν τον Τύπο. Σκότωσαν και άφησαν σωματικά και ψυχικά τραύματα σε δεκάδες ανθρώπους.
       Ίσως το μόνο θετικό στο όλο θέμα, είναι οι χιλιάδες κόσμου που διαμαρτύρονται από χτες και μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πολλοί όλοι όσοι δεν θεωρούμε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπόθεση της πλάκας. Και η ιστορία μόλις ξεκίνησε να γράφεται.

#JESUISCHARLIE
        
         
        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

      

1 σχόλιο:

 1. Здравейте!
  Имате нужда от финансиране за вашия дом, за вашия бизнес, за покупка на кола, за закупуване на мотоциклет, за да създадете ваша собствена бизнес, за вашите лични нужди повече съмнение. Кредит се връща в срок от 12 до 300 месеца в зависимост от размера на кредита (3000 евро до 10.000.000 евро) и срок на погасяване. номинална лихва от 2% до 5 % в зависимост от размера на вашия заем. Моля, задайте вашите искания за кредит точната сума, която искате и датата на падежа по ваш избор. За всяка заявка, моля, пишете ми директно на адрес
  E-mail по-долу: mutuelcreditplus@gmail.com
  E-mail по-долу: mutuelcreditplus@gmail.com
  Благодаря ви

  ΑπάντησηΔιαγραφή